Otroška prometna pobarvanka

Z našimi partnerji in tudi za njih izdajamo otroške pobarvanke, ki naj bi naše najmlajše preko igre seznanile s cestnim prometom in njegovimi nevarnostmi. Policijski sindikat Slovenije te pobarvanke vsebinsko oblikuje, pri čemer skrbno upošteva pedagoška načela.

Format: DIN A5 ležeče

mb mb

 

Informativna brošura "Droge" 

Informativne brošure, ki smo jih izdali v sodelovanju s Policijskega sindikatom Slovenije, opozarjajo na nevarnosti in ponujajo rešitve.

V publikaciji "Droge" opozarjamo na različne nevarnosti, ki jih povzročajo droge. Brošura vsebuje informacije o posledicah uživanja drog in ponuja nasvete za odvajanje. Namenjena je predvsem staršem otrok in mladoletnikov, ki so v nevarnosti, da pridejo v stik z drogami.

Format: DIN A5

naslovnica

 

Koledar

V skladu z uveljavljeno prakso v Evropski Uniji Policijski sindikat Slovenije izdaja ŽEPNI KOLEDAR, ki je kot priročnik namenjen vsem članom, civilnemu prebivalstvu pa je dostopen na področnih sedežih PSS in policijskih postajah.

Precejšen del vsebine je namenjen predstavitvi dela PSS v mednarodnem in domačem okolju, podrobneje pa so predstavljeni tudi projekti, ki so namenjeni izboljšanju varnosti otrok na področju prometa, v boju proti uživanju mamil, projekti, ki obravnavajo problematiko nasilja med mladimi, nasilja v družini in pedofilije ter projekti, ki obravnavajo odvisnost od interneta.

Format: DIN A6

koledar

 

Internetna varnost 

Ni mogoče zanikati pozitivnih pridobitev, ki nam jih internet prinaša, potrebno pa je opozoriti tudi na nevarnosti, ki na nas prežijo v virtualnem svetu. Prav zaradi tega se je PSS odločil, da pripravi izdajo preventivne brošure INTERNETNA VARNOST, s ciljem, da se bo uporabnik lahko zaščitil pred krajo osebnih podatkov, pred različnimi prevarami, izgubo premoženja, da se bo naučil prepoznati znake zasvojenosti z internetom, ki najbolj ogroža naše najmlajše, da bomo lahko otroke zaščitili pred nadlegovanjem pedofilov... i.p.d.

Format: DIN A5

internet internet

 

 

Otroška pobarvanka – Moji vzorniki

Pri preventivnem delu ni mogoče prezreti pomena vzornikov in idolov v obdobju odraščanja. Vzorniki imajo pomembno vlogo pri oblikovanju vrednot posameznika, zato je pomembno, da s primernimi pristopi poskušamo usmerjati k pozitivnim vzgledom že zelo zgodaj.

To je še posebej pomembno za čas, ko mladostniki začno iskati vzore izven družinskega kroga.

Format: DIN A5 ležeče

 mojivzorniki

 

ZBORNIK – 25 let PSS

V prihajajočem letu 2015 praznuje PSS pomemben jubilej – 25 let delovanja, 25 let zavzemanja za družbeni in socialni položaj svojih članov, 25 let aktivnega vključevanja v boj proti korupciji in 25 let mednarodnega povezovanja in sodelovanja pri preventivnih vzgojno izobraževalnih aktivnostih za varnost najmlajših na področju prometa, drog, drugih odvisnosti, nasilja v družini, nasilja med mladimi, interneta, pedofilije,…

Format: DIN A4

zbornik