Keep in Touch

Imate sporočilo, komentarje ali predloge za nas?
Napišite nam nekaj vrstic in odgovorili vam bomo!

Telefon

+386 02 480 00 15

Email

info@iv-zalozba.si

Naslov

Pivolska cesta 1, 2311 Hoče
Da pomagamo ljudem, ko jih s svojimi preventivnimi publikacijami seznanjamo o možnih nevarnostih in jih tako obvarujemo pred preprečljivimi nesrečami, razumemo kot svoje poslanstvo.
V Sloveniji imajo teme, kot so nasilje, droge in varnost v prometu, pomembno vlogo. Z informiranjem in preventivnimi aktivnostmi prispevamo k večji varnosti.
Podpirajo nas številna slovenska podjetja, ki nam z objavo oglasov omogočajo, da opravljamo dragoceno preventivno delo.
Rolf Schulz
Rolf Schulz
Mario Schulz
Mario Schulz

Začetki

Leta 1972 je Rolf Schulz v Wormsu (Nemčija) ustanovil predhodno podjetje današnje skupine IV Založba, ki se je že takrat ukvarjalo s policijskimi publikacijami. Leta 1980 se je Rolf Schulz z ženo Moniko preselil v Avstrijo, kjer so ga v International Police Association (IPA) sprejeli z odprtimi rokami.

1987 je bil sedež podjetja preseljen iz Gradca v Feldkirchen pri Gradcu in nastali sta dve sestrski podjetji: „Informations- und Verlagsgesellschaft mbH“ in „IPA verlagsgesellschaft mbH“. Leta 1993 se je Rolf Schulz vrnil v Nemčijo, da bi v Unterachingu pri Münchnu ustanovil „Informations- und Verlagsgesellschaft mbH“. Pri ustanavljanju nemškega podjetja je bil angažiran g. Michael Weyrich.

Ob prehodu v novo tisočletje je prišlo do spremembe v vodstvu skupine IV. Gospod Rolf Schulz je leta 2004 vodstvo podjetja predal sinu Mariu Schulzu. Ta je že leta 2003 pripomogel k ekspanziji skupine IV v Švico in s pomočjo tima ustanovil „Informationsverlag Schweiz GmbH“.

Leta 2006 je gospod Schulz podjetje razširil s slovensko založbo „IV Založba, d. o. o.“ v Hočah in z založbo v Pragi „IV Nakladatelstvi, s. r. o.“. Leta 2008 je sledila založba na Hrvaškem „IV Nakladništvo, d. o. o.“ v Zagrebu.